Bir anda ünlü oldu, YouTube kanalı çalındı






YouTube üzerinde ilerlemiş yaşına rağmen popüler hip-hop ve rap şarkılarına coverlar yapan Johnny Dee adındaki YouTuber, çok da tanınmayan kendi çapında bir hayat sürmekteydi.


Belirli bir genç kesim tarafından takip edilen Johnny Dee, ünlü YouTuber PewDiePie tarafından kanalında tanıtılınca patlama yaptı. Bir anda yüz binlerce abone kazandı ve 1000 civarındaki cover videosu para üretmeye başladı.


Tam ünlü bir YouTuber olmuşken Johnny Dee kanalını hackerlara kaptırdı. Gönderilen mesajlara tıklayarak şifresini kaptıran Dee’nin şikayeti sonrasında kanalı kapatıldı ancak hackerların kısa sürede biriken reklam ücreti için kendi hesap numaralarını girmiş olabilecekleri tahmin ediliyor.


Johnny Dee yeniden bir kanal açmış durumda ve 4000 aboneye doğru yürüyor. Ne var ki 4000 saatlik izleme alma şartını henüz yerine getiremedi. Bu bakımdan YouTube’un yeni kurallarının dışında kalıyor. Pek çok takipçisi Johnny Dee için Twitter üzerinde etkinlik başlattı ve izleme sürelerini arttırmaya çalışıyorlar.


Yorumlar