Türk YouTuber'lar ne kadar kazanıyor?




YouTube artık insanların bir meslek olarak gördüğü alan haline geldi. Herkes zengin olma umuduyla kendi kanalını açarak abone toplamaya çalışıyor. Evet, YouTube paylaştığınız videoların izlenme ve abone sayısına bağlı olarak sizlere belirli ücretler ödemektedir.






Fakat her YouTuberın paylaştığı içeriğin kalitesi veya aldığı reklam sayısına göre bu fiyat oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Bizde bu yazımızda sizler için Youtube Türkiye de en fazla para kazanan Youtube kanallarını derledik.


1-Enes Batur


Youtube a oyun videoları ile başlayıp şu anda her türden video ile devam eden Enes Baturun aylık kazancı 32,4610 TL dir.



2-Orkun Işıtmak


Şu anda toplam iki kanalı bulunan Orkun Işıtmak ın ilk kanalından aylık 45.000 TL ikinci kanalından da 3.500 TL olmak üzere aylık toplam 48.500 TL gelir elde etmektedir.



3-Oha Diyorum


Bu yıl adını duyurduğu oha diyorum filmi ile uzun süre gündemde kalmayı başaran Oha Diyorum kanalının aylık geliri 68.000 TL dir.



4-Kafalar


Yöneticiliğini Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı nın yaptığı kanalın aylık geliri 26.000 TL dir.



5-Ruhi Çenet


Genelde ilginç videolar çekerek insanların merak duygusunu uyandırmayı başararak yüksek abone sayısına ulaşan Ruhi Çenet in aylık geliri 15.000 TL civarındadır.



6-Furkan Yaman


Yılın en başarılı Youtuber ı adayı Furkan Yaman ın aylık geliri yaklaşık olarak 15.000 TL dir.



7-Burak Oyunda


Oyun videoları çeken bu Youtuber ın aylık geliri 10.000 TL dir.



8-Danla Biliç


Makyaj ve ünlü taklit videoları ile gündeme gelen Danla Biliç in aylı geliri 15.000 TL dir.



9-Başak Karahan


Her konuda kendine özgü videolar çekerek insanların dikkatini çekmeyi başarabilen Başak Karahan ın aylık geliri 20.000 TL dir.



10- Berkcan Güven


Eğlenceli videoları ile tanıdığımız Berkcan Güven in aylık geliri 25.000 TL dir.






NOT: Arkadaşlar yazımızda paylaştığımız parasal veriler SocialBlade verileridir.Ayrıca bu sayısal veriler zamanla değişkenlik gösterebilir. Türkiye’deki vergi oranları yüksektir verilen miktarın yarısı ya da çeyreği YouTuberlara kalmaktadır.



Yorumlar