YouTuber mı komplo teorisi mi?


Poppy, YouTube kanalında 250 milyondan fazla izlenmeye sahip bir sanatçı ya da YouTuber. Siz hangisini demek isterseniz artık. Görüntüleyenleri "I'm Poppy" gibi videolarla büyüledi ve kafalarını karıştırdı. 10 dakikalık bir videoda "I'm Poppy" yani "Ben Poppy" kelimelerini tekrarladı ve 14 milyondan fazla izlendi. Son zamanlarda YouTube'un Andy Warhol'u olarak adlandırılan gizemli sanatçı, yaşını da saklıyor. İşte Poppy hakkında merak ettikleriniz.


1- Poppy, 'internetten' olduğunu iddia eden bir YouTube yıldızı.

2-Robotumsu, yumuşak ses tonu ve şaşırtan YouTube monologları izleyicilerine oldukça anlamsız mesajlar veriyor.

3-Geçen yıl yayınlanan videolarından birinde Poppy şunları dedi: "Takipçileri hiç düşündünüz mü? Çok takipçinizin olması ne anlama geliyor? Benim adımı takip eden bir rakam var. Sizin isminizden sonra rakam geliyor mu? Bu rakam, arttıkça arttıyor."

4-Poppy'nin YouTube kanalındaki videoları, toplamda 250 milyon izlenme sayısına ulaştı. Kendisi ve Titanic Sinclair adlı yöneticisi, Sundance Film Festivali esnasında "I'm Poppy (Benim adım Poppy)" adlı yeni YouTube Red gösterisini de yayınladılar.

5-Ayrıca "Computer Boy" ve "Interweb" gibi şarkılar içeren " Poppy.Computer " adlı Diplo'nun Mad Decent kayıtlarında bir albüm yayınladı.

6-Poppy, Japonca "kawaii" kültürü, ASMR videoları, David Lynch ve tabii ki internetten etkileniyor. New York Dergisi'ndeki sanatçının yeni bir profilinde Andy Warhol ile kıyaslandı.

7-Poppy'yi temsil eden kadın hakkında çok az şey biliniyor, Poppy Truthers'ın komplo teorileri hem Reddit hem de YouTube'da dolaştı.

8-Bazıları onun bir kültün üyesi olduğuna, ya da Sinclair'in onu rehin tuttuğuna, ya da 2014 yılından bu yana yayın yapan YouTube kanalının aslında bir şeylerin pazarlamasını yaptığına inanıyor.

9-Poppy 'Tide Commercial' ve "I'm Not In A Cult" adlı videolarında bu teorilere cevaplar veriyor.

10-Poppy'nin ilk YouTube videosu 2014'te çıktı. Bu esnada pamuk şekerini sessizce yiyor.

11-O ve Sinclair, kanalı için 300'den fazla video ürettiler. Monologları konu bakımından farklılık gösteriyor.

12-Ancak kelimelerinin içi boş görünüyor.

13-'Politics' adlı videosunda Poppy şöyle diyor, "Siyaseti severim. Bir düşüncem var. Siyaseti seviyorum çünkü eğlenceli."

14-Poppy'nin videoları estetik açıdan büyük oranda uyumlu görünüyor. Kadrajı soluk pastel zeminler ve genellikle açık renk kıyafetler dolduruyor.

15-Poppy başından beri takipçilerinin, gerçekte kim ya da ne olduğunu merak etmelerini sağlamayı başarıyor.

16-Kimliğini açıklamıyor. Bununla birlikte Poppy Truthers, Poppy'nin 23 yaşında Moriah Rose Pereira adlı bir müzisyen olduğunu iddia eden videolar yayınladı.

17-Poppy takipçilerine, "1 Ocak'ta yaratıldım" ve "Kaç yaşında olduğumu bilmiyorum" diyor.

18-NPR ile yapılan bir röportajda kendisine Pereira konusunda sorulan soruya: "Kim olduğunu bilmiyorum... Ben Poppy'im" cevabını veriyor.

19-Poppy'nin nadiren karakterinin dışına da çıkabiliyor. Takipçileri, bu anları bir araya getiren bir video montajı yapmışlar.

20-Kendisi ve Sinclair'in yaptığı 24 dakikalık "I'm Poppy" pilot bölümü bu yıl Sundance'te gösterildi.

21-"Poppy.Computer" adlı 11 parçadan oluşan albümü, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yayınlandı.

22-Poppy'nin YouTube kanalı yıllardır hayranlarının ve eleştirenlerin kafasını karıştırıyor olmakla birlikte, son çıkan gösterisi ve albümü, Poppy'nin asıl beklentileri ve rüyalarına dair en önemli ipuçlarını veriyor olabilir.


Yorumlar