Dünyanın öbür ucunda tanışıp sevgili olan gezgin YouTuber’lar




Onlar şu sıralar en özenilen çiftlerden biri. Evet, gezgin YouTuber Emre Durmuş ile Yağmur Arat'tan bahsediyoruz. Gelin hep birlikte bir göz atalım maceralarına!


Emre Durmuş kimdir?



İlk olarak Emre'den başlayalım. Kendisi 25 yaşında ve tam tamına 3 yıldır dünyayı geziyor. 2015 yılının şubat ayında başlayan macerası onu 4 kıta, 40'dan fazla ülke, 300'den fazla şehire götürmüş!


Hatay'da büyüyen Emre, daha lise yıllarında Türkiye'nin birçok şehrini otostopla gezmiş. Ardından Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazanıyor ve İstanbul'a yerleşiyor. Ancak üç yılın ardından içindeki seyahat aşkını bastıramıyor ve evindeki tüm eşyaları satıp/dağıtıp hem işini hem de okuduğu üniversiteyi bırakıyor.


Dünya turuna neredeyse parasız çıkan Emre, ilk başlarda düşük bütçelerle seyahat ediyor. Parasız çıkma nedeni ise bu tura başlamadan önce biriktirdiği parayı bir arkadaşının alması. Yani soyuluyor. İlk yılında genelde otostop çekerek ulaşımını sağlıyor, couchsurfing kullanarak insanların evinde konaklıyor, eğer bulamazsa da dışarıda, parklarda, plajda geçiriyor akşamını.


Fotoğraf çekerek, bileklik satarak, hostellerde, restoranlarda, festivallerde ve partilerde çalışarak bütçesini ayarlıyor. Daha sonrasındaysa sosyal medyadan paylaşımlarını gören insanlar onun dünya turunu destekliyor ve kimi akşam yemeğini ısmarlıyor, kimisi vizesini karşılıyor...


Ardından yazdığı blog yazıları ve hikayeleri sayesinde hayatına seyahat blogger'ı olarak devam ediyor ve şu an bundan para kazanıyor. Hatta birçok sponsor desteği de var arkasında! Mutlu olmak için gezdiğini söylüyor Emre ve tabii ki merakından!


Seyahat etmek onun için yeni insanlar tanımak ve onların hikayelerini dinlemek demek. Yeni yerler, kültürler, coğrafyalar görmek onun için ikinci planda! Hem enfes fotoğraflar, hem de herkesin ilgiyle izleyebileceği videolar çekiyor Emre! Herkesin yaşamak istediği ama bir türlü cesaret edemediği hayatı yaşıyor kısacası!


Yağmur Arat kimdir?



Gelelim Yağmur'a! O da Emre gibi, kendi hayatından, işinden ve monotonluktan bıkmış ve dünyayı gezmeye karar vermiş! Üniversiteden mezun olduktan sonra Avrupa'yı Interrail ile gezince hayatı resmen değişiyor Yağmur'un. Dile kolay, sekiz ülke ve 18 şehir geziyor. Sıkıcı iş hayatına adapte olamıyor ve istifa edip ilk önce en çok merak ettiği Asya kıtasını gezmeye karar veriyor.


Önce evini kapatıyor ve bütün eşyalarını satıyor; elde ettiği birikimle yola koyuluyor! Dünya turunun ilk macerası ise Japonya oluyor. Bugüne kadar ise yaklaşık 20 ülke geziyor. Couchsurfing ile kalacak yerini ayarlıyor, gittiği yerlerde çalışıyor ve onun için en önemlisi de kesin bir plan yapmıyor hiç.


"Yol zaten bana gösteriyor her şeyi" diyor. 3 yıldır süren seyahat macerasında muhteşem arkadaşlıklar edinmiş, muazzam yerler görmüş ve inanılmaz tecrübeler edinmiş… Tek başına seyahat eden kadınlar ona hep güç vermiş, onlardan ilham almış. "Eğer ben de size bu gücü verebilirsem ne mutlu bana!" diyor.


"Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok, bıraktığınız noktaya dönersiniz. Yolda kazanacak öyle tecrübeler öyle güzellikler var ki, siz de korkmayın yola çıkın, kendinizi yolda bulun…Ve kesinlikle hayallerinizi ertelemeyin, çünkü şu anda yaşıyorsunuz, geleceği bilemezsiniz."


Emre gibi onun da çektiği enfes video ve fotoğraflar var! Sonrası mı? Emre ile yolları kesişiyor ve dünyayı birlikte gezmeye karar veriyorlar! Daha önceden birbirlerini tanıyorlardı, arkadaşlardı fakat Emre sürekli seyahat halindeydi ve flört aşamaları bile kısıtlıydı. İşte tam da bu süreç içerisinde Yağmur da yalnız dünya turuna çıkmaya karar veriyor. Daha sonra da yolları kesişiyor. Bu videoda da onu anlatıyorlar. Şu sıralar herkesin imrendiği çiftlerden biri diyebiliriz!


Yalnız başladıkları maceralarını birleştirmeye karar veren Yağmur ve Emre çifti, artık aynı hayalin peşinde koşuyorlar. Daha çok yer görmek, daha çok insanla tanışmak, daha çok eğlenmek ve öğrenmek!



Yorumlar