‘Sansürlenen’ YouTuber dört kişiyi yaralayıp intihar etti




Video platformu YouTube’un ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan merkezine yönelik silahlı saldırıda dört kişi yaralandı.



BBC Türkçe’nin haberine göre, bölgede bulunan polis şefi, silahlı saldırgan olduğuna inanılan bir kadının binada ölü bulunduğunu ve ölümün ‘kendisi tarafından açılan bir yaradan kaynaklandığını’ söyledi.



Amerikan basını da kadının intihar ettiğini duyururken, yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu belirtildi.



Zanlının kimliği Nasim Aghdam olarak açıklandı. ABC televizyonuna konuşan iki polis, olayın terör ile bir ilişkisinin olmadığını, aile içi bir kavganın sonucu yaşandığını söyledi.



Durumu kritik olan 36 yaşındaki yaralının Aghdam’ın erkek arkadaşı olduğu öne sürüldü.



2 bin çalışanın bulunduğu şirket merkezinde silah seslerinin duyulması üzerine polis ekipleri ve ambulanslar sevk edilmişti.


Zanlı kim?



Amerikan basınında zanlı olarak ismi açıklanan Nasim Aghdam 39 yaşında, İran asıllı bir Kaliforniyalı.


YouTube’da bir kanalı olan Aghdam’ın kendi internet sitesinde YouTube’u videolarında ayrımcılık yapması ve filtre uygulaması yüzünden eleştirdiği görülüyor. Filtrelemenin ardından Aghdam’ın kanalının izlenme sayısında düşüş görüldüğü de belirtildi.


YouTube saldırının ardından Aghdam’ın hesabını kapattı. Aynı şekilde zanlının Instragram ve Facebook hesapları da kapatıldı. Aghdam’ın kişisel sitesinde, “YouTube’da eşit büyüme şansı yok, kanalınız ancak onlar isterse büyüyor” dediği görülüyor.

Yorumlar